Disa

Disa

Välkommen till Disaprojektet!

OBS! Studien är nu stängd. Det kommer dock nya studier. Om du är intresserad kan du anmäla ditt intresse på www.studie.nu

 

Disclaimer: Det här projektet har ingenting att göra med den förebyggande skolbaserade Disa-metoden.

 

Känner du dig deprimerad eller nedstämd? Känner du att du har tappat lusten att göra sådant som tidigare kändes meningsfullt? I så fall finns det möjlighet att förändra ditt mående genom att delta i det vägledda självhjälpsprogrammet som prövas i den här studien. Behandlingen bygger på kognitiv beteendeterapi, KBT. I just det här projektet testar vi två olika depressionsbehandlingar, där den ena bygger på beteendeaktivering och den andra på mindfulness (medveten närvaro). Metoderna har i tidigare studier visat sig ha stöd vid behandling av depression. Unikt för det här forskningsprojektet är att behandlingen kommer att förmedlas via internet och framförallt smartphone genom en applikation som du får tillgång till. I behandlingen kommer du att delta aktivt med stöd från behandlare.

 

Om du tror att det här skulle kunna vara något för dig, klicka och läs mer om behandlingen och studien genom den blåa menyn till vänster. Hjälptexter, på sidan "Hjälp" högst upp i den gröna menyn, kommer att läggas till i takt med att frågor dyker upp.

 

OBS! Om du har registrerat dig men inte fått något bekräftelsemeddelande via e-post från oss, lägg till e-postadressen "webmaster@iterapi.sesom betrodd avsändare i ditt e-postprogram och kontrollera din mapp för skräppost. Ibland kan det ta upp till en dag innan e-postmeddelandet kommer fram.

 

Foto: http://www.flickr.com/photos/derfokel