Hörnet 3

Hörnet 3

 Gerhard Andersson

Gerhard Andersson är leg. psykolog och leg. psykoterapeut och är pionjär inom området självhjälpsbehandling via Internet. Han är professor vid Institutionen för Beteendevetenskap och Lärande, Linköpings universitet samt vid Karolinska Institutet. Andersson har tidigare genomfört flera liknande studier (gällande hälsoproblem och psykisk ohälsa) med positiva resultat. I mer än 10 år har han i egenskap av forskningsledare samarbetat med flera kompetenta forskare vilket resulterat i att Sverige idag är den ledande nationen vad gäller psykologisk behandling via Internet. Främst har arbetssättet utgått från kognitiv beteendeterapi som är en etablerad psykologisk behandlingsmetod med starkt stöd i forskningen.
Hemsida: www.gerhardandersson.se

 

 Thomas Lunner

Thomas Lunner är adjungerad professor vid Institutionen för Beteendevetenskap och Lärande vid Linköpings universitet (sedan 2008). Thomas är också seniorforskare vid hörapparattillverkaren Oticon’s forskningsavdelning Eriksholm i Snekkersten, Danmark (sedan 2000). Thomas har varit aktiv inom digital signalbehandling i hörapparater, inom kognitionens betydelse för hörselskadade och för hörapparatsignalbehandling, samt arbetat med innovativa metoder för rehabiliteringsprocessen av personer med hörselnedsättning. Thomas är en av pionjärena bakom digitaliseringen av hörapparater, vars PhD bidrog till utveckling av signalbehandling och anpassningsmetoder för den första digitala hörapparaten, Digifocus, som utkom 1996.

 

 Milijana L. Malmberg

Milijana L. Malmberg har en magister examen (2009) i audiologi från Göteborgs Universitet. Examensarbetet gjordes under handledning av Gerhard Andersson och Thomas Lunner och studiens syfte var att utvärdera om en textbok kan användas interaktivt i rehabiliterings processen, samt att utveckla verktyg och metoder för att stödja den audiologiska rehabiliteringsprocessen och den enskilde audionomen.

Milijana har arbetat som klinisk audionom vid Hörsel- och dövverksamheten i Västra Götalandsregionen sedan 2002, där huvudintresset har varit audiologisk rehabilitering med fokus på pedagogik. Sedan hösten 2011 är hon doktorand vid Institutionen för Neurovetenskap och Fysiologi, Göteborgs Universitet. Hennes forskningsintresse ligger i att utveckla verktyg och metoder för att stödja den audiologiska rehabiliteringsprocessen och den enskilde audionomen. Hennes avhandling kommer att behandla användning av modern informationsteknologi vid audiologisk rehabilitering. 

 

 Elisabet Sundewall Thorén

Elisabet Sundewall Thorén har en magisterexamen i audiologi från Lunds Universitet, 2002. Examensarbetet gjordes i samarbete med hörapparatfirman Oticon med titeln ”Prediktion av tidskonstanter i hörapparater med ett visuellt konsonant-vokal-konsonant test”. Elisabet är leg. audionom och är sedan 2002 anställd vid Oticons forskningsavdelning i Danmark. Elisabet har arbetat med olika forskningsprojekt, bland annat om hur kognitiva förmågor har betydelse för personer med hörselnedsättning. Elisabet har under våren 2008 genomfört ett doktorandprojekt vid Linköpings universitet om interaktiv rehabilitering avpersoner med hörselnedsättning via internet.

 

 Alexander Alasjö

Alexander Alasjö är webbmaster vid Linköpings universitet och ansvarar för de tekniska delarna av projektet. Han svarar på frågor som rör webbsidor, enkätsystem och kontakthanteringssystem.
E-post: webmaster@iterapi.se