mSofie

mSofie

 

Vilka är vi?

Jesper Dagöö, Leg. psykolog och doktorand

Jesper Dagöö avlade psykologexamen år 2005 vid Stockholms Universitet. Han har sedan examen arbetat inom psykiatrin och vid en privat psykologmottagning. Jespers disputationsområde är psykologisk behandling för ångestproblematik förmedlad via smartphone.
jesper.dagoo@liu.se

 

Robert Persson Asplund, Leg. psykolog och doktorand

Robert Persson avlade psykologexamen år 2006 vid Uppsala Universitet. Han har sedan examen arbetat inom hjärnskaderehabilitering, psykiatri, primärvård och företagshälsovård med bedömning och behandling av både barn och vuxna. Robert doktorerar på området psykologisk behandling för stress via internet och smartphones.

robert.persson.asplund@liu.se

 

Per Carlbring, Professor

Per Carlbring avlade psykologexamen år 2000 vid Uppsala universitet. År 2002 fick han legitimation som psykolog och den 19 maj 2004 lade han fram sin avhandling om paniksyndrom. Avhandlingen är än i dag den mest nerladdade vid hela Uppsala universitet. Efter disputationen anslog Folkhälsoinstitutet medel för ett års heltidsforskning om spelberoende. År 2005 anställdes Per Carlbring av Linköpings universitet som postdoktor under 4 år. Under den tiden hann han även utbilda sig till leg psykoterapeut vid Uppsala universitet samt bli docent vid Linköpings universitet. Efter ett år som lektor i Linköping tog han anställning som professor i Umeå. Carlbring är bland annat chefredaktör för den vetenskapliga tidskriften Cognitive Behaviour Therapy. Huvudfokus för Carlbrings forskning är behandling via internet.
Hemsida: www.carlbring.se

 

Gerhard Andersson, Professor

Gerhard Andersson är leg. psykolog och leg. psykoterapeut och är pionjär inom området självhjälpsbehandling via Internet. Han är professor vid Institutionen för Beteendevetenskap och Lärande, Linköpings universitet samt vid Karolinska Institutet. Andersson har tidigare genomfört flera liknande studier (gällande hälsoproblem och psykisk ohälsa) med positiva resultat. I mer än 10 år har han i egenskap av forskningsledare samarbetat med flera kompetenta forskare vilket resulterat i att Sverige idag är den ledande nationen vad gäller psykologisk behandling via Internet. Främst har arbetssättet utgått från kognitiv beteendeterapi som är en etablerad psykologisk behandlingsmetod med starkt stöd i forskningen.
Hemsida: www.gerhardandersson.se

 

Brjánn Ljótsson, Leg. psykolog och fil. dr.

Brjánn Ljótsson arbetar som lärare på psykologprogrammet och forskare vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet. Hans forskning handlar framför allt om internetförmedlad kognitiv beteendeterapi för irritable bowel syndrome (IBS) och han disputerade på ämnet våren 2011. Han är biträdande doktorandhandledare åt Jesper Dagöö och Robert Persson Asplund.
 

Sofia Hjerling, Psykologkandidat

Sofia går sista terminen på Psykologprogrammet vid Uppsala universitet och har precis avslutat sin terapeutiska grundutbildning i Kognitiv beteendeterapi (KBT). Hon har under sina studier gjort praktik på ”Mottagningen för unga vuxna”, inom Allmänpsykiatrin i Uppsala. Där fick hon, under handledning av legitimerad psykolog, genomföra neuropsykiatriska utredningar, delta vid samtal och hålla gruppbehandlingar för personer med sömnbesvär och ADHD. Under studietiden har Sofia arbetat med personer som har neuropsykiatriska funktionshinder. mSofie-projektet är en del av Sofias examensarbete, och hon kommer att vara en av behandlarna.

 

Helene Bsenko, Psykologkandidat

Helene går tionde terminen på Psykologprogrammet vid Umeå Universitet. Hon har genom detta psykoterapeutisk grundutbildning i kognitiv beteendeterapeutisk (KBT) och psykodynamisk inriktning (PDT). Helene gjorde sin psykologpraktik vid Gävle vuxenpsykiatriska verksamhet. Där fick hon ansvara för stödsamtal och delta i gruppsamtal för närstående till människor med bipolär sjukdom under handledning av psykolog och sjuksköterska. Vid sidan om studierna har Helene arbetat i ett gruppboende som stöd för människor med psykiatriska nedsättningar. mSOFIE-projektet är en del av Helenes examensarbete och hon kommer vara en av behandlarna.

 

Anna Holmberg, Psykologkandidat

Anna går åttonde terminen på Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet. Hon genomförde sin psykologpraktik på Ångestenheten, Psykatri nordväst, Stockholm. Där fick hon, under handledning av legitimerad psykolog, arbeta med KBT-behandling, både i grupp och i individuella kontakter. Under studietiden har Anna bland annat arbetat som forskningsassistent på Psykologiska institutionen, och som co- terapeut inom psykiatrin. mSofie-projektet är en del av Annas examensarbete, och hon kommer att vara en av behandlarna.

 

Susanne Westh, Psykologkandidat

Susanne går åttonde terminen på psykologprogrammet vid Mittuniversitetet. För närvarande genomgår hon momentet ”psykologiska behandlingsmetoder och psykoterapi” där klientarbete ingår. Susanne gjorde sin psykologpraktik på Ångestenheten på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Där fick hon praktisk erfarenhet av att tillämpa psykologiska metoder och genomföra interventioner (KBT) i form av exempelvis gruppbehandling och co-terapi, under handledning av legitimerad psykolog. Susanne har vid sidan av studierna arbetat vid Mittuniversitetet som amanuens, hållit i stresshanteringskurser, samt arbetat som ledsagare. mSOFIE-projektet är en del av Susannes examensarbete och hon kommer även att vara delaktig i projektet som behandlare.

 

Alexander Alasjö, IT-ansvarig

Alexander Alasjö är webbmaster vid Linköpings universitet och ansvarar för de tekniska delarna av projektet. Han svarar på frågor som rör webbsidor, enkätsystem och kontakthanteringssystem.